perjantai 1. tammikuuta 2016

Lapinreissun kulut

Pahoittelen hiljaiseloani, mutta reissu ja lähiaikojen pyhät ovat sekottaneet pasmani täysin. Olen myös yrittänyt hieman nauttia joululomasta. Nyt alkaa kuitenkin taas tuulemaan.


Lähdettiin tosiaan perheen kesken Lappiin Jouluksi, saavuttiin sunnuntai illalla ja lähdettiin seuraavana lauantaina aikaisin aamulla ajamaan pois. 5 päivää siis kerettiin olemaan ja hengailemaan.

Mieheni vanhemmat kutsuivat meidät sinne viettämään heidän kanssa Joulua, joten ei tarjouksesta voinut kieltäytyäkään. Minun on kyllä mainittava, että olen maailman laiskin reissaaja. Oikeasti! Ottaa vaan päähän se stressi, tuntuu että se ottaa enemmän kuin antaa. Toki on hienoja kokemuksia päästä joskus aina jonnekkin, mutta en sitä kaipaa kyllä jatkuvasti. Koti on aina koti, ja taidan olla aikamoinen kotihiiri kun en täältä kaipaile pois. Ainakin säästyy rahaa, jos ei muuta!

Ollaan kohta oltu viikko jo kotona, mutta meikäpoika on edelleen ihan sairaan väsynyt. Juuri tämän vuoksi kai en pidä reissaamisesta, se kauhea stressi ja härdelli. En tiedä missä vaiheessa tulee se nautinnollinen osuus, kun tuntuu että kaikki vain häslää, stressaa, rahaa menee ja etenkin se väsymys kun olet jossakin ollut! Huh. Olen kai hieman outo persoona, koska kaikki kaverini kaipaavat reissaamista. En oikein tiedä itse, mitä minä tässä kaipaan. No ei tiedä vaikka minustakin aikanaan tulisi reissuihminen.


Reissu oli ihan mukava, ei siinä mitään. Rahanmenoa se toki aika tietää kun jonnekin ollaan lähdössä. Ensimmäinen iso investointi oli se, että en pystynyt viikkoon tekemään töitä. Toki se oli iso lovi opiskelijan budjettiin, mutta olen kyllä reissuvihastani huolimatta sitä mieltä että toisinaan on otettava aikaa itselleen ja rentouduttava. Rahankiilto ei saa olla silmissä jatkuvasti. Toisena isona investointina oli se, että jouduin lähtemään vaatekaupoille etsimään vaatteita koska täällä Länsi-Suomessa päin ei kovin paksuja talvivaatteita enää tarvita kun ei talvea näy mailla eikä halmeilla. Yritin ostaa sellaisia vaatteita, joista olisi hyötyä sitten kotonakin jos talvi aikanaan iskee. Olen siis valmistautunut jääkauteen! Tuli ostettua tuulihousut, toppahousut, lämmin huppari alennusmyynnistä, fleecepaita (kerää muuten hienosti kissankarvoja), tuubihuivi sekä talvikengät! Toppahousuille ja talvikengille ei varmasti tule paljoa käyttöä täällä kotona, mutta on ainakin sellainen investointi että ei tarvitse varmaan seuraavaan 20 vuoteen investoida niihin ellei perse kauheasti levisty. Muut tavarat ovat sellaisia, että pystyy käyttämään ihan päivittäisessä elämässä. Alkaa kuitenkin tämä lisääntyvä roina ahdistamaan niin, että pakko alkaa karsimaan vaatevarastoa ja myymään turhia pois. Siinä onkin tämän kevään projekti.

Ennen reissua oli myös iso huoli eläimistä - piti ostaa niille kaikki ruoka yms. tarvittavat tarvikkeet viikoksi eteenpäin - täyttä rahanmenoa siis. No nyt on ainakin varastot täynnä ruokaa, eikä heti tarvitse ostaa mitään. Lisäksi itselle piti ostaa kaikki tarvittava käyttötavara, mikä tietenkin loppui kaikki samaan aikaan. Tarkoitan tällä esimerkiksi pesuaineita sekä joitakin kauneustuotteita, vaikka meikkaankin olemattoman vähän. Ei tarvitse niihin nyt sitten investoida ehkä seuraavaan puoleen vuoteen tai jopa vuoteen.

Reissussa itsessään ei mennyt enää suuremmin rahaa, sillä puoliso maksoi bensat yms. matkakulut. Emme myöskään tehneet kohteessa mitään erikoista kuten lasketelleet, johon olisi mennyt ylimääräistä rahaa. Hiihtäminen oli ilmaista, koska heidän perheellään oli kaikki tarvittava mukana. Rahaa meni siis pääasissa ruokaan, ja yhteissumma koko reissun aikana jonka kulutin oli 40,45 euroa. Vähemmälläkin olisi selvitty, mutta huomasin ainakin että lomalla ollessaan on liikaa aikaa turhalle syömiselle. Toisaalta heitimme ruokaa hieman poiskin (vihaan ruoan pois heittämistä!!) koska emme kerenneet viikon aikana syömään kaikkea. Miehen vanhemmat olivat myös valmistaneet jouluruokaa, joka vei suuren menoerän pois omasta budjetistamme koska pari päivää meni jouluruokia syöden.

No reissu oli kuitenkin mukava ja tuli taas opittua paljon uutta. Nyt palataan sorvin äärelle tienaamaan rahaa ja keräämään voimia ensi kevään opiskeluja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti