perjantai 18. joulukuuta 2015

Rahanmeno ärsyttää

Joulu on aina aikaa jolloin rahaa menee normaalia enemmän vaikka yrittäisikin selviytyä pienellä.

Itselläni meni rahaa talvivaatteisiin, jotka piti hankkia Lapin reissua varten. Kuulostaa ihan naurettavalle viikon reissun takia ostaa vaatteita, mutta fakta on se ettei minulla ole mitään talvivaatteita ja palelemaan sinne en lähde/kyhjöttämään mökkiin sisälle kun muut ulkoilee.

Yritin etsiä sellaisia vaatteita joista olisi iloa täällä kotimaisemissakin. Muuten varmasti onkin, mutta esimerkiksi toppahousut saattavat jäädä vähälle käytölle. No nuo vaatteet kuitenkin kestää käytössäni luultavasti seuraavat 20 vuotta ellei perse kauheasti levisty joten niihin ei tarvitse investoida hetkeen.

Rahanmenosta tulee silti minulle tavallaan morkkis, ei siksi että olisin niin pihi etten halua tuhlata vaan alan punnitsemaan vaihtoehtoja että olisinko selvinnyt ilmankin ja olenko ostanut jotain turhaa. Vihaan turhaa tavaraa joka jää käyttämättä ja pyörii vain nurkissa. Vanhaakim romua on mitä pitäisi hävittää, tosi ahdistavaa että tavaraa tulee vielä lisää.

Vaatteiden lisäksi pitää ostaa pieni joululahja isälle ja hänen naiselleen, äidille ja hänen miehelleen sekä mummulle. Ainoa lahja johon aion oikeasti investoida hieman enemmän on mieheni lahja.

Tämän kaiken rahanmenon lisäksi tuntuu, että kaikki menot ovat muutenkin kasantuneet tälle kuukaudelle. Koirnanruoka ja koiran nivelravinne loppui mihin meni 60€, tarvitsisi itselle ostaa uudet lenkkarit + kuulokkeet sillä juoksuharrastuksestani en luovu..

No kai näistä kaikesta selvitään, nyt vain stressaa tämä rahanmeno ja hössötys. Odottelen tammikuuta jos sen kuukauden saisin pidettyä sellaisena että on vähemmän menoja. En osaa yhtään edes miettiä paljonko itse reissussa tulee menemään rahaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti