perjantai 1. tammikuuta 2016

Joulukuu viikko 3



Joulukuun kolmas viikko oli kulutuksen juhlaa; sellaista elämää jota minä harvemmin harrastan. Nyt oli kuitenkin pakko, koska kaikki menot kasaantuivat yhdelle viikolle melkeinpä.

Ruokaan meni rahaa inhimillisen vähän, mutta kaikkeen muuhun sitten sitäkin enemmän. Joululahjat veivät budjetista 71,81 euroa vaikka yritin selvitä mahdollisimman vähällä. Joululahja ostokset jaakantuivat näin:

Äiti: konvehtirasia
Isä ja hänen puoliso: konvehtirasia ja Alkosta mustikkaglögi (en muuten muista milloin viimeeksi olisin itse vieraillut Alkossa koska en itse juuri nykyään enää juo)
Mummu: joulukukkanen ja konvehtirasia
Kummitäti: konvehtirasia
Mieheni: Adidaksen huppari ja suklaarasia

Kuten huomaatte yritän jokaisen mahdollisen ihmisen hukuttaa suklaaseen, mutta se on jotenkin niin luonteva ja varma lahja, edullinenkin. Vihaan turhaa krääsää joten harvemmin ostan tavaraa, ellen ole täysin varma että se tulee käyttöön. Suklaa on kuitenkin elinkaareltaan melko pieni ja tulee syötyä melko nopeasti, jos vaan on suklaan ystävä. Ei jää siis nurkkiin pyörimään ja ärsyttämään olemassa olollaan.

Ostin myös meikkejä tämän viikon aikana 24,05 eurolla. Tähän kuului puuteri, meikkivoide sekä ripsiväri. Onneksi löysin inhimillisen edulliseen hintaan kaiken tarvittavan, sillä en todellakaan ole mikään meikkien suurkuluttaja vaan pidän siitä että saan hillua melko luonnollisena. Toisinaan jopa pelkän meikkivoiteen hinta saattaa olla lähemmäs 20 euroa! Tällä meikkivarastolla uskon selviäväni taas ainakin puolivuotta eteenpäin.

Ostin myös tämän viikon aikana koiralle nivelravinteen, sekä 15 kilon koiranruokasäkin. Aion hieman seurata nyt kuinka kauan nämä kestävät koiralla, koska ennen en ole juurikaan asiaa pohtinut. Nyt on siis hyvä kirjoittaa ylös ajankohta jolloin ne olen ostanut, eli 17 päivä joulukuuta 2015.

Vaatteisiin meni hurja summa rahaa. En yleensä juuri käytä rahaa enää vaatteisiin, en varsinkaan niin hulluissa määrin kuin joskus aikanaan nuorempana (nyt olen kauhean vanha). Nyt oli vaan "pakkorako", koska lähdimme Jouluksi Lappiin ja minulla ei ollut mitään talvivaatteita. Ostin 70 eurolla Haltin talvikengät, 40 eurolla toppahousut, 20 eurolla tuulihousut, 10 eurolla lämpimän hupparin alennusmyynnistä, 5 eurolla tuubihuivin sekä 20 eurolla fleecepaidan.

Siinä kai se viikko, ei mitään muuta oudompaa näköpiirissä paitsi että käytin rahaa enemmän kuin olen moneen moneen aikaan käyttänyt yhden viikon aikana. Nuo vaatteet ovat kuitenkin sellaisia joilla on käyttöä ihan arkisessa elämässäkin, paitsi ehkä toppahousuilla ei niinkään. No, ne on nyt ainakin ostettu (sai onneksi melko halvalla) eikä niihin tarvitse investoida seuraavaan 20 vuoteen ellei perse kauheasti levisty. :D Olen myös valmistautunut jos jääkausi tekee comebackin.

Huomasin myös, että minulla tulee shoppailusta järkyttävät morkkikset VAIKKA tavara tulisi tarpeeseen. Kamalaa, tästä on päästävä eroon. :D En kuitenkaan näe, että olisin mikään super pihi penninvenyttäjä, mutta jotenkin vihaan turhaa roinaa ja pidän siitä, että rahaa kertyy säästöön. Toisaalta tämä on kai myös hyvä merkki!

Rahaa kului tällä viikolla huimat 392,39 euroa. En muista milloin viimeeksi olisin tuhlannut saman verran yhden viikon aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti