sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Joulukuun tulot ja menot - KOKONAISKATSAUS KUUKAUTEEN

Joulukuun palkka 858,17€
Asunto 1 vuokra (sis. veden ja autokatoksen) 373€
Asunto 2 vuokra (sis. veden) 494€

Näistä summista vähennetään 

Asunto 1 yhtiövastike -108€ (sis. veden)
Asunto 1 autokatos -10€
Asunto 2 yhtiövastike -219,50€ (sis. veden)

Lisäksi lainalyhennys asunto 1 asuntolainaan (asunto 2 laina on koroilla) 243€ (sis. kulut ja korot, eli todellisuudessa lyhentyy vähemmän) sekä asunto 2 lainan korot 48,29€.

Joten kuukauden käytettävissä olevat tulot olivat 1096,38€. (238,21€ joka jäi vuokrista ylijäämäksi sekä + 858,17€ eli kuukauden palkka)

Tavoitteenani on kuitenkin aina elää kuukaudessa noin 800 eurolla ja laittaa ylimääräiset säästöön. Myös jos tästä 800 eurosta jää jotain käyttämättä menee summa säästöön. 

JOULUKUU KUUKAUTENA, missä onnistuin ja missä epäonnistuin?

Joulukuu oli kuukautena kyllä ihan hirveä häslinkikuukausi. Siihen osui juuri joulu, meidän reissu sekä viikon vapaa töistä kun olisi vihdoinkin ehtinyt opinnoilta työskentelemään. Joulukuussa meni siis hirveästi rahaa sellaiseen ylimääräiseen turhaan mihin yleensä ei mene. Reissua varten kävin ostamassa vaatteita (luojan kiitos niitä voi sitten käyttää ihan omassa arkielämässäänkin) jolloin rahaa kului kolminumeroinen summa. Joululahjoihin meni n. 70-80€.

Olisin voinut paremmin esimerkiksi miettiä ruokaostoksiani, sillä ruokaa heitettiin jonkin verran pois pilaantuneena. Myös tämä reissu vaikutti asiaan. Ylipäätään vihaan ruokahävikkiä joten siihen tulisi panostaa.

Onnistuin kuitenkin mielestäni ihan hyvin pitämään budjetin ja sain jopa säästöön hieman rahaa vaikka aluksi se idea näytti mahdottomalta.


Ruokaan meni joulukuussa 189,28€. Se on aika paljon, sillä olen pyrkinyt pärjäämään noin 120 eurolla / kuukausi, koska näistä menoista on vielä eroteltu kissan- ja koiranruoat sekä työ- ja kouluruoat. Tuli kuitenkin ostettua hieman kaikenlaista mitä mieli teki + terveysruokaa joka oli hieman hintavaa.

Vaatteisiin meni 211,63€ joka kuulostaa aika huisilta minun korviini. Ostin alku kuukaudesta yhden takin HM:stä, ja loput menivät sitten Lapin reissua varten ostettuihin vaatteisiin, joita olivat toppahousut, tuulihousut, fleecetakki, huppari, tuubihuivi/panta.

Sähkö eli minun kuukauden asumiskuluni olivat melko maltilliset 85,19€. Tämä on se aihealue jossa minä säästän tällä hetkellä paljon verrattuna muihin ihmisiin. Minun ei tarvitse maksaa asumisestani kuin kuluja koska asumme mieheni talossa, mutta lainanmaksuun en osallistu koska talo ei ole minun nimissä. Tämä on ihan hyvä asia meidän parisuhteessa, sillä miehellä on vakituinen työ ja hyvät tulot kun taas minä opiskelen enkä nosta opintotukea - pärjäämme molemmat. Tavoitteena on myös minun säästää rahaa nyt, että opintojen jälkeen voimme ostaa yhdessä talon.

Puhelin oli 18,80€. Olen miettinyt saisiko tämänkin kilpailutettua vielä pienemmäksi, koska todella vähän käytän puhelinta. Tekstiviestejä en lähetä juuri, toisinaan soitan mutta muuten kommunikoin Facebookin tai Whatsupin avulla.

Kouluruokaan meni rahaa 7,15€. Melko vähän, mutta olimme myös koulussa melko vähän.

Työruokaan meni sitten jo hieman enemmän, 31,02€. Saamme kuitenkin melko edullisesti lounaan työpaikaltamme, mutta toisinaan mietin että syön iseni vararikkoon jo pelkästään työruokani kanssa. Olen kuitenkin maailman laiskin tekemään eväitä, enkä ole kovin varma ehtisinkö edes. Ne kerrat kun olen tehnyt niin ovat eväät unohtuneet jääkaappiin.

Bensa maksoi tämän kuukauden aikana 100€. Toisaalta oletin, että menisi vähemmän koska normaalisti kuukautena jolloin on koulua joka viikko (nyt oli pari viikkoa joululomaa) niin menee 100-150€ mutta olen ilmeisen paljon ajellut jossakin, en vaan ymmärrä että missä.

Kissoihin meni 41,54€. Tämä koostuu siis ainoastaan ruoasta. On jotenkin jännä kuinka järkyttävästi nuo oikeasti syö! Enemmän rahaa menee kissoihin kuin 40 kiloiseen koiraan. Tämä on fakta. Olen myös päättänyt, että kun noista aika jättää niin talouteemme ei enää tule kissoja. Varsinkaan jos ovat noin rasittavia luonteeltaan.. :D 

Käyttötavaraan meni 42,78€. Tämä koostuu esimerkiksi pesuaineista, sykemittarin patterista, ostin myös yhden turhaketaulun mutta oli niin hyvä sanoma että aion laittaa sen minua ilostuttamaan seinällemme, tamponeista, pumpuleista ymsyms.

Joululahjoihin meni 71,81€ vaikku tuputin kaikille melkein vaan suklaata. :D Äidille suklaata + glögi, isälle suklaata + glögi, mummulle kukkanen + suklaata, kummitytölle suklaata, miehelle huppari + suklaata.. En todellakaan siis ostanut mitään omituista kenellekään.

Meikkeihin tuhlasin kuukauden aikana 24,05€ koska kaikki onnistui taas loppumaan kerralla (puuteri, meikkivoide sekä ripsiväri). Meikkaan todella vähän joten nämä kestää minulle ainakin seuraavat puoli vuotta.

Koiraan meni 59,53€. Vaikka ylempänä mainitsin, että koiraan menee vähemmän rahaa kuin kissoihin niin tämän kuukauden aikana tilanne oli toinen. Koiralle ostin ruokaa (26,90€) sekä sellaisen nivelravinne pönikän joka on lähemmäs 30€. Molemmat kuitenkin kestää koiralla pari kuukautta.

Kuluja oli yhteensä 882,78, joten säästöön meni 213,60€. Tällä summalla maksoin tammikuun alussa lainaani pois.

Tammikuusta jäi ihan hyvä fiilis - ensimmäinen kuukausi pitkään aikaan kun seurasin budjettiani sentilleen. Yleensä olen vaan heittänyt kuitit suoraan roskiin ja katsonut mitä tilille jää loppukuukaudesta rahaa - ja ihmetellyt mihin kaikki on mennyt.

Nyt aion ottaa tästä tavan, ja on ihan mielenkiintoista seurata pidemmältä aikaväliltä kuukausia kuinka nuo summat heittelee ja mitkä pysyvät vakiona. Helpompi suunnitella omaa talouttaan.

Tammikuulta tavoitteeni täyttyi mielestäni ihan hyvin, koska tosiaan luulin ettei säästöön jää lainkaan rahaa.


Harmittamaan jäi joulukuusta se, että mieheni on hamsteri eikä antanut myydä pesukonettani aikanaan pois kun muutin tänne vaan vietiin se varastoon odottamaan parempia aikoja, jos esimerkiksi oma pesukoneemme menee rikki. No arvatkaa oliko se mennyt rikki siellä varastossa? Olisin siis ihan hyvin voinut myydä sen ja saada siitä vähän rahaakin.

Mitä tästä opimme.. Ei kuunnella enää miestä.. :-)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti